dimecres, 5 de desembre del 2018

GIL (GRUPO INDEPENDIENTE LIBERAL)


Resultat d'imatges de jesus gil
Rabets de pansa, em deia la meua àvia quan se m’oblidava fer qualsevol cosa, tot i que encara hui me les menge sense l’extremitat però, això sí, no separe les llavors. Sembla ser que alguna propietat deuen tindre, ja que recorde, de tant en tant, cosetes del passat –com si ja estiguera jubilat.

Jesús Gil y Gil era un empresari d’èxit, com se solen anomenar ara alguns lladres. Però, a banda d’eixa bondat natural, en tenia d’altres: posseïa la gràcia de la política, i el do de guanyar-se la gent: simpatia, empatia i totes eixes coses. Tant era això que va dedicar un bon grapat d’anys a governar ciutats; i ho feia per Andalucía.

Marbella, Barbate, San Roque, Chipiona, La Línea de la Concepción, Estepona, Ronda, Casares o Manilva van ser ajuntaments dirigits pel seu partit, però va guanyar fins i tot a la Ciudad Autónoma de Ceuta!, que equival a una autonomia. Estem parlant de la dècada dels noranta i de l’inici del segle XX, per tant, no es pot dir que faça tant de temps.

El pobre home va acabar condemnat per nombrosos delictes, així com el seu estimat col·lega Julián Muñoz, que va arribar al cim de la piràmide social quan festejava amb la tonadillera Isabel Pantoja. Quins temps aquells en què es netejaven les ciutats del sud d’immigració, de droga i de prostitució!

Escriure per escriure, sense més. Tot i això, aprofite el text per recordar a tots aquells que s’enfurismen i se sorprenen pels darrers resultats electorals això que em deia l’àvia : rabets de pansa!


Salvador Sendra

PD: altre dia escriuré sobre el Palmar de Troya; altra joia!