dimarts, 23 d’abril del 2019

VAIG A PARIS; DONARÉ DINERS PER RECONSTRUIR NOTRE-DAME


Resultado de imagen de notre dame
Vole a Paris i, quan estiga voltant l’Île, faré un donatiu per a la reconstrucció de la cathédrale. En primer lloc, ho faré perquè els diners són meus i me’ls gaste en les coses que vull. A més, he de recordar que una volta vaig pagar una missa per l’ànima de Dominique Strauss-Kahn, i no me’n penedisc.

Escric estes obvietats perquè veig per les xarxes que la gent s’indigna perquè es destinen els diners a esta tasca i no se’n dediquen més a l’ajuda al tercer món. No hi ha argument més estúpid que vincular una opinió a la més pura demagògia. Per exemple, jo podria dir que aquell que estima els animals no els té tancats en un pis, ni els trau a passejar una horeta amb un ramal, i això és una veritat com un temple que ningú s’hi qüestiona: ni els animalistes del PACMA! Però no ho faré perquè cadascú estima a la seua manera: «de tant que et vull, et trac un ull».

Si jo realment em preocupe pels xiquets desnodrits de l’Àfrica, faig per donar-los menjar i ajuda, i no penge fotos a la xarxa que he copiat d’altres publicacions mentre prenc una cervesa amb braves al baret de baix de casa. Una cosa és la doble moral i l’altra és la mesquinesa absoluta. A més, difícilment una persona així pot entendre allò que és la cultura, ni la seua importància, quan no pensa que està difonent una imatge d’un pobre menor que no ha consentit dita publicació ni té la possibilitat de reclamar. Què passaria si es publicara una imatge semblant d’un xiquet de Salamanca? Qui ha donat el consentiment? Denunciarien i eliminarien la foto, a més de buscar l’autoria.

Fer una donació de 100 o 200 milions d’Euros per arreglar Notre-Dame és una vertadera obra de caritat. La cathédrale va resistir les guerres de religió, la Révolution i, fins i tot, la Guerra Mundial. No hi ha dret que un desgraciat accident la destruïsca, perquè destruir Notre-Dame és acabar amb la part més important de la història de la humanitat i, a més, desfer-nos d’un dels llocs on van a demanar eixos pobres que no tenen ni per a menjar però que contribuïxen a sostindre l’església perquè es nodrixen, també, de la fe.

Donaré 100 euros, si trobe on fer-ho, i ho recordaré sempre. Eixos diners, a més, s’invertiran en allò que no es pot comprar amb diners: la eternitat. Després, beuré champagne en una terrassa de la place de la Contrescarpe mentre fume un bon cigarro de Nicaragua.


Salvador Sendra