dilluns, 13 de maig del 2019

SENSE ASCENSOR NI AIRE CONDICIONAT


Resultat d'imatges de peliculas escenas con ventilador -comprar -vender
Les primeres dos mesures que hauria de prendre qualsevol govern que vullga passar per normal, i sense cap mena de vacil·lació, són, segurament, les més impopulars però, pel bé de la humanitat, i per la salut psíquica i física de les persones, irremeiables.

En primer lloc, s’hauria de prohibir l’ús de l’ascensor fins a la quarta planta. Només en el cas de discapacitat o de prescripció mèdica, l’usuari o usuària en podria fer ús. És una vergonya que la gent puge o baixe amb l’ascensor mentre pensa a perdre pes, millorar la salut o anar al gimnàs. Per als infants, quina manera hi ha, de més adequada, perquè abandonen el perill de caure en les sarpes de l’obesitat?

En segon lloc, i per acabar allò que s’exposava a l’inici de l’escrit, s’hauria de prohibir connectar l’aire condicionat en qualsevol sala que no excedira els vint-i-set graus i, a més, una volta que s’abaixe del límit, que es tornara a aturar. Això sí: el termòmetre s’hauria de situar sobre l’esquena de la persona més pròxima a l’aparell. Amb esta simple actuació, es milloraria la salut de la ciutadania, perquè també s’hauria d’aplicar a casa. La grip i els constipats, que són una important causa de baixes laborals i de despesa farmacèutica, amb esta simple aplicació, remetrien en gran mesura.

Realment, no sé si hi haurà algun governant que tinga valor per aplicar estes actuacions. A mi, per exemple, em crida l’atenció l’ús que es fa de tot açò en edificis públics, on els usuaris i les usuàries són d’allò més selectes i exclusius mentre que a casa, per no gastar, no es renten ni les dents. A més, l’ús indiscriminat d’energia sense mesura ni cautela, convindreu amb mi que no és la millor solució per al medi ambient, no?


Salvador Sendra