dilluns, 25 de juny del 2018

URDANGARÍN POT ESTAR A LA LLUNA


Resultado de imagen de urdangarin
Veritablement, el viatge a la Lluna haguera sigut un gran èxit, d’haver-se produït. Jo no m’explique que hi haja gent que dubta d’aquells que dubtem que s’haja realitzat perquè, si s’hi ha anat, què passa amb la resta de voltes que s’hi ha tornat? Una cosa, però, és arribar-hi i l’altra, fer el trajecte de tornada, pense jo.

El fet d’anar podria donar-se per vertader si s’encara el trajecte com el d’una sageta que, una volta disparada de l’arc, aconseguix clavar-se a la diana. Fins aquí, correcte. Ara bé: algú en coneix alguna que n’haja tornat? Crec que, com a mínim, hi hauria d’haver algun altre arc que la tornara a llançar... Però, bé. Si el coet era un coet borratxo, que té parades, el temps d’estança al satèl·lit haguera pogut ser el de la parada mentre que, si es tractava d’una valenciana, que només en té una, els astronautes hi hagueren hagut de botar al vol.

Si no he creat prou dubte ja, encara vos n’he de plantejar un darrer: com que la Lluna pot desaparèixer (lluna nova), supose que degueren calcular-la plena per fer el famós desembarcament perquè també haguera sigut mala sort arribar-hi i no trobar-la. Però als astrònoms sempre els poden ajudar els astròlegs i, així, calcular el dia de sort.

Una volta aportades les contundents proves sobre la falsa estada a la Lluna, cal dir que els actors, com diuen els més informats, van estar a Hollywood rodant escenes perquè hi quedara constància de la seua gran gesta. Diuen que una imatge val més que mil paraules... I la gent, si s’unix la imatge a la gana de creure’s que l’estat no mentix perquè estat, llei i ordre van de la mà, té la ximpleria de creure tot allò que se li proposa.

En el cas que hagueren anat a 1969 –i d’això ja fa un grapat d’anys—, penseu de veritat que no hagueren fet ja un reality show per aquelles contrades? Un total de dotze astronautes han dut les missions Apollo fins a la Lluna. No recorde haver-ne vist cap a la tele, possiblement perquè no en tinc, però no ho recorde –no compte cap mentida.

Una imatge val més que mil paraules, l’estat no mentix, allò que diu molta gent és veritat... Urdangarín està en una presó de dones, a Ávila, ell sol, i ningú l’ha vist entrar ni hi ha cap imatge de la seua estada. L’ésser humà ha trepitjat la Lluna!


Salvador Sendra