dimarts, 12 de febrer del 2019

UN ASSESSOR HUMANISTA


Resultat d'imatges de pedro sanchez manifestación colon
Quan es va convocar la manifestació de Marid, ja vaig pensar que hi havia estat una jugada mestra del presidente Sánchez. Ho vaig estar parlant amb una persona que es dedica al periodisme i, al final de la festa per la unitat, crec que la meua intuïció estava encertada. Jo no sé com deu fer les coses el señor Sánchez com a presidente perquè no seguisc gaire la política, però allò que no em genera cap dubte és que es tracta d’una persona amb una interessant vessant analítica.

A més, soc conscient que no tota la faena és seua. Diuen els periodistes dels mitjans de comunicació de masses que les actuacions que prepara, les analitza amb un xicotet grup de persones molt properes a ell, entre les quals hi ha algun que altre assessor. Jo també ho faria perquè, si es té en compte que la gran majoria de presidents autonòmics i alts càrrecs del PSOE van estar en contra seua a les primàries, o siga, que van votar a favor de Susana, comunicar qualsevol cosa a aquells que s’han oposat des del principi a la seua presidència en el partit és molt més arriscat que deixar que s’assabenten després de prendre qualsevol decisió per personal que siga.

Sí ja era un encert col·locar Rivera i Abascal en la mateixa foto, encara ho ha estat més quan hom s’ha assabentat de la pobra xifra de manifestants. A més, i perquè la cosa no s’ature ací, el presidente mou la fitxa del dictador. Què ha de fer l’oposició? Tornar al carrer? Encara que ho faça només Abascal, la foto ja està feta, i els enllaços, també. A més, si una jugada com la del relator eixe, que ningú no sap què és ni a què es dedica, ell hi ha eixit beneficiat, de cara a l’opinió pública estrangera –la premsa internacional— això de fer una manifestació tan unitària just abans del judici de l’1-O pot entendre’s com una mena de pressió popular cap a uns jutges tan imparcials.

Finalment, si la manifestació ha estat una interessant victòria del presidente, ens hem de preguntar què passarà amb l’ordre de trasllat de les restes del dictador. Ara mateix, sembla que només es publique l’ordre del Consejo de Ministros, l’advocat de la família del mort hi presentarà un recurs davant del Tribunal Supremo. Però, si dit Tribunal els dona la raó i paralitza el trasllat de manera cautelar, eixe mateix imparcial Tribunal ha de ser qui jutge els presos independentistes.

No hi ha res com buscar-se un assessor humanista; o siga, algú que faça servir més el cervell i deixe de banda tantes estadístiques.


Salvador Sendra