dilluns, 11 de febrer del 2019

UNA TERÀPIA PER ACONSEGUIR LA FELICITAT

Resultat d'imatges de terapeuta
Ja fa un temps que vaig començar a atendre una persona que va trucar a la porta de la consulta per sol·licitar la ajuda d’un eminent professional com jo. Per eixa raó, per la professionalitat, entendreu que no dec apuntar res més sobre la clientela; ni tan sols el gènere, ja que posaria en dubte la meua ètica, i els terapeutes en necessitem, i molta, per ser realment creïbles.

A la xica en qüestió li calia esbrinar el fil de la seua felicitat. Ella se sentia una desgraciada i a Sedaví –el poble on viu i on ha nascut— la gent li semblava molt més feliç. Dubtava de la seua acceptació enmig de tanta felicitat. Jo, després de preguntar algunes cosetes sobre el potencial econòmic de la senyoreta, vaig decidir apujar la meua tarifa un 47,2% el primer mes, i el 89,6 la resta, i Alícia va acceptar el tractament indefinit que li vaig proposar.

Sembla que això de la infelicitat li ve de menudeta, de quan estudiava a l’escola de la Virgen del Dolor en què, a partir d’un dia encara indeterminat, va deixar de relacionar-se d’una manera oberta amb la resta de la gent. I seguint un interminable fil difús i retallat sembla que vam reconstruir del tot eixe desitjat camí de la felicitat, cosa que la va fer sentir molt millor i, a més, més lliure, ja que es va desfer d’una gran part de la feixuga càrrega econòmica familiar. Però, va valdre la pena.

Una volta lliure, com un ocellet que acaba d’eixir de la gàbia per primera volta, i després d’haver assumit que era una dona feliç, tot i que pobra, o siga, més feliç encara –perquè els pobres són els únics que tenen el dret a creure’s feliços— va tornar a la consulta bastant atabalada. Em va dir que no li valia la felicitat si la resta de gent no s’adonava que estava davant d’una persona feliç i que allò que hauria de fer jo era traslladar el consultori a Sedaví per anar tractant-los un a un, a poc a poc, fins assolir eixa finalitat tan preuada.

Realment, per a què et val ser feliç si la resta de gent no se n’adona? L’ocellet lliure acabat d’eixir de la gàbia, sap volar amb llibertat? Haguera pogut dir-li que s’obrira comptes a Facebook, a Instagram o a altres xarxes socials, però, amb eixa teràpia tan simple, com s’haguera desfet de tants euros amb tant poc de temps? La meua tasca ha estat rigorosa, impol·luta i imprescindible.


Salvador Sendra