dissabte, 17 de juny del 2017

Històric!!!

Aquest és un post històric. No és que tracte un tema d'història. Ni tan sols tracta un tema que serà rellevant per a la història de la humanitat. És un post històric perquè ho dic jo i s'ha acabat.

Ho dic jo i s'ha acabat, perquè estem a l'era de l'abús de l'adjectiu històric. Sembla que el dia de hui tot és històric. Som tan presumptuosos que pensem que fins a la mínima merda que caguem és històrica. Sí, històrica d'allò que reflectiran als llibres d'història d'ací 500 o 1.000 anys. Que un partit nou aconseguisca 5 milions de vots, diu que és històric. Que hi haja un canvi de govern diu que és històric. Que una dona, que damunt no va fer res de nou, siga la primera ministra de defensa, diuen que és històric. Que els donen resultats electorals del maig del 2015 diu que és històric. Que es tanque la model de Barcelona diuen que és històric. Que Rafa Nadal guanye 10 Roland Garrós, diuen que és històric.

De veres que a les persones que visquen d'ací 500 o 1.000 anys els importaran totes eixes merdes de fets? Clar que sempre hi haurà erudits que s'especialitzen en temes i busquen petites xorrades o friquis que acumulen detalls xorres de la història. Però en general, ni els llibres d'història quan parlen dels inicis del s. XXI, els importara un ravé totes aquestes xorrades. Si no, vos propose un repte, digueu-me, en comentaris, 5 ministres espanyols d'inicis del s. XX. O si voleu vos ho pose més fàcil, els presidents de l'Estat espanyol els 17 primers anys del s. XX. Veritat que no teniu ni puta idea? Doncs, això. Voleu més? Els 10 fets més destacats a les dues primeres dècades del s. XX a l'Estat espanyol. Avise, hi ha premi.

Hom pot dir que sempre hi ha un toc d'hipèrbole quan es gasta l'adjectiu "històric". El problema és que molts dels protagonistes i molts dels "grupis" d'eixos protagonistes s'ho creuen. Es pense que estan fent Història, així amb majúscula. Es pensen que realment són motors d'uns canvis. Que estan tocats per una vareta màgica i que canviaran el curs de la Història. I els "grupis" també es creuen especials, part d'eixa història, només pel fet d'haver votat, o d'anar a una manifestació, concentració o acte de partit. Els "grupis" també pensen que a l'haver triat un líder, normalment mediocre, són protagonistes de la Història. I això ho reforça el fet, que el líder sol fer-los una palmadeta a l'esquena i dir-los: Hui heu fet història. Ara bé el líder sempre pensa que qui ha fet història és ell, però ha de compartir els mèrits per seguir sent admirat.

Així doncs, aquest és un post històric, dels que faran història. Sí, perquè ho dic jo i sóc més xulo que un huit. I serà històric gràcies a vosaltres que el llegireu, vosaltres que sou els meus grupis i llegint-me feu història juntament amb aquest post. Però encara dic més, aquest post serà històric gràcies a tota la humanitat, la immensa part de la humanitat que mai llegirà aquest post, perquè els marcarà la vida sense que ells sàpiguen per què.

Aquest post serà tan històric d'ací 500 o 1.000 anys com totes les putes merdes que ens diuen que són històriques.


Òskar "Rabosa".