dijous, 10 de gener del 2019

LA TESTOSTERONA ÉS LA SOLUCIÓ

Resultado de imagen de running
L’afició pel gimnàs i per l’esport desmesurat dels maduritos i d’alguns jóvens està desbaratant el panorama polític actual, i el mediàtic, de pas. No és normal que la gent faça servir el preciós temps de què es disposa per cultivar l’intel·lecte i les relacions amb l’art en general, incloent-hi la literatura i la música contemporània, per suar en un espai tancat o per córrer controlat per un dispositiu mòbil. I encara hi ha qui diu que el món pot millorar! Des del meu punt de vista, l’única manera de començar el canvi necessari és invertint en l’oci; o siga, deixar de suar per no-res, i de produir testosterona (els més jóvens), i començar una nova afició lligada a la literatura i a la conversa.

Dita hormona es produïx de manera natural en els testicles, crec recordar, i a certa edat deixa de segregar-se. Quan això passa, l’exercici ajuda a mantenir-ne un nivell acceptable, com també ho pot fer la medicina. La cosa és que, ens agrade o no, és quasi tan masculina com la barba, si més no, pel seu lloc de producció. No és estrany, per tant, la fixació d’alguns a remarcar això dels cojones quan no poden aportar altra raó.

La política ja està lligada a la testosterona pel tomb que està fent cap a la masculinitat, així com la solució a molts problemes, que també s’arreglen amb dos cojones. Calen hòmens de veritat per traure’ns dels embolics on ens han ficat eixos, i eixes, que no han assolit els nivells bàsics de l’hormona de referència i, per eixa raó, s’ha d’anar a buscar els escollits a llocs tan emblemàtics com l’àmbit marcial: tant fa que siga esportiu com d’altres vessants.

Ara bé, si pensem que amb l’estimulació també s’hi pot aconseguir, la bellesa ens pot ajudar, i esta ha de ser femenina perquè sinó no s’hi val: cal per fer els informatius amb xiques, buscar candidates de segona fila per als partits polítics i afegir-ne al públic dels mítings. Perquè, amb un món que està derivant acceleradament cap als cojones i que deixa de banda altres parts més febles com puguen ser l’intel·lecte o la racionalitat, tot s’hi ha d’adequar perquè funcione d’acord amb les eleccions viscerals –o ereccions...

Jo escric açò perquè no vull que penseu que només ho saben els manipuladors de les xarxes, els politòlegs o els dels grans mitjans de comunicació. A més, i com sempre que puc, he aportat la solució, tot i que crec que es tracta d’una proposició impossible. Assumisc això i, de pas, vos deixe perquè m’he de posar al dia per als nous temps: me’n vaig al gimnàs!



Salvador Sendra