dimecres, 11 de desembre del 2019

Desinformació i conquestes.

Posem per cas que a mi em diuen Paquito Soca, o Toni Tronc, o Jaumet Pardalets, sinó Carlets Capbuit, ras i curt, algú com tu o jo, una persona normal, una persona de bé, això que tots estan convençuts de ser.

Al bar, pegue una ullada a una notícia car llegir costa massa i, a més, ja ho sé tot. A partir de la tercera cervesa tot es veu molt clar i jo en porte més... Doncs bé, la notícia en qüestió parla de que la dona del propietari de la cadena de supermercats ALDI, clarament un milionari, l’ha deixat per un refugiat afgà. Així les coses, el primer pensament ràpid, “normal, el welo eixe la té pansida”... Com que dos cervells treballen més que un i he verbalitzat el meu pensament, a fi de que un raonament tan profund siga útil a la humanitat, Toni Tronc afegeix: “no en tenen mai prou, les males p****!”. Quanta raó tenim sempre els meus amics i jo... I és que sóm gent bragada d’eixa que en una punyada en tomba dos... La vida, però, immisericorde com és, ens va doblant, i la mateixa notícia llegida unes quantes dècades més tard donaria altres comentaris del tipus “redéu, tu, ni a la vellea pot estar tranquil un”, “venen els desgraciats eixos i t’ho furten tot!, matant-los no paguen”, etc.

Tot això s’hauria pogut solucionar simplement llegint en comptes d’únicament ataüllar tangencialment la notícia. El suposat refugiat afgà sí arribà a Alemanya així, però ja era un home format. Tècnic informàtic de professió. A la dona “conquerida” la va conéixer instal·lant-li a casa una xarxa. Ella, avorrida sense res que fer des de molts anys, es troba a casa amb algú que finalment la fa riure. Als països pobres, mancats de moltes coses sovint es fa recurs a l’humor... Ella està farta de mesures de seguretat i de buides convencions, al capdavall, tot constructes socials. Ella és humana i de carn, ell també, ella és dona i ells és home, res més a dir.

Tornem als actors principals, als homes de bé, als homes de bar, per a qui tota eixa parrafada anterior els hi és aliena. La cosa està clara, si ella ha estat suficientment idiota per deixar un milionari per un refugiat, amb el pecat porta la penitència, ja s’ho apanyarà! En quant a ell, amb tots els diners que té, no tardarà en trobar-ne una nova.

Cada dia, Deu fa que el Sol isca per a tots! Continuem bevent.

Bucarest a 13 d’octubre del 2019.