dilluns, 9 de desembre del 2019

SOC UN SEGUIDOR INCONDICIONAL DE GRETA THUMBERG

Resultat d'imatges de greta thnberg
Greta és una xiqueta fantàstica, atrevida i del tot encisadora. No entenc com hi pot haver gent que qüestione la seua persona, la seua tasca o, fins i tot, la seua presència. Si fora filla meua, n’estaria més que orgullós i, segurament, dedicaria una bona part de la meua vida a seguir-la. I hi ha dos motius bàsics per realitzar esta afirmació, a banda de les altres moltes raons: que és menor d’edat i que és dona. Amb açò, però, ja n’hi ha suficient, crec.
Hi ha qui critica que tindrà una vida diferent a la de la resta de menors –ja sabeu: menors entesos des del punt de vista eurocèntric middle, middle. Potser, sí, però els genis i els humans més precoços s’hi veuen abocats sense més eixida. Hi ha qui critica la seua manca d’escolarització, però, i fins i tot saltant-me la primera premissa, caldria revisar les dades de l’informe PISA i pensar si una família normal no està preparada per ensenyar els seus infants i assolir-ne, sobradament, eixos objectius de merda. Finalment, i per posar altra crítica, diré que hi ha qui pensa que es tracta d’una família acomodada, la seua. I sí, això supose jo també... Si foren uns pobres desgraciats estarien pensant altres coses, abans de dedicar el seu temps a finalitats altruistes i fonamentalment intel·lectuals, igual que jo o tu, lector(-a).
Una vida de somni amb uns viatges de pel·lícula i unes amistats escollides i especials: què més es pot demanar en la vida? Assumisc que eixa vida l’haguera desitjada jo també, encara que no haguera arribat a convertir-me mai en l’exemplar persona que escriu açò: en un humà totalment inserit en la societat, alienat, consumidor, desgraciat, mediocre i instagrammer. Segurament, als ulls de qualsevol família conservadora de poble, estic bé: estable... Em reconforta saber-ho. Però, si viure és prendre partit, qui de tots (i totes) viu realment? Tu? Vinga, va, innocent. Viu ella i, a més, hi participa!

Salvador Sendra