dijous, 16 d’abril del 2015

Legalitzar la prostitució.

Aquests darrers dies Ciudadanos ha proposat legalitzar la prostitució i la resposta ha sigut acollida amb fortes crítiques per la resta de partits polítics. Els arguments són:
-          Rafael Hernando del PP: “la explotación sexual de la mujer es un delito, que la trata de personas es un delito y un delito execrable que hay penalitzar”.  
-          Carme Montón del P$x€: que "no mercadeen" con los derechos de las mujeres... iniciativas que fomenten el trabajo digno para que "ninguna mujer se vea en la obligación de prostituirse".... que no las utilicen como mercancía electoral.
-          José Luis Centella de Izquierda Plural: ha señalado que la prostitución es una actividad que supone utilizar el cuerpo de la mujer como un "instrumento de comercio" y ha apostado por castigar a los proxenetas y a quienes fomentan la explotación sexual.
-          Joan Coscubiela: [cal] ser muy "beligerante" con quienes demandan servicios sexuales.*
No és un debat nou, i les respostes no són gens originals. Per part de la dreta la hipocresia típica, ara amb l’escut de l'explotació sexual de la dona, però el que subjau és el de sempre, amagar el sexe, encara que ells amb la seua doble moral siguen els primer a fer ús dels serveis de putes.
Per part de l’esquerra i dels progres es sumen a les tesis feministes de què la prostitució és sempre una qüestió masclista d'explotació. Una degradació de la dona, un mercadeig de persones i que la culpa la tenen els homes. Per a algunes feministes i els partits d’esquerres i progres no hi ha dones que lliurement vullguen prostituir-se, perquè és una activitat lucrativa, dir que les dones elegeixen lliurement prostituir-se és ser un heretge masclista i defensor ultra del patriarcat. Si hi ha dones que lliurement reconeixen que lliurement exerceixen la prostitució, és perquè són dones que en la seua ment encara estan sotmeses al patriarcat i cal, per tant, alliberar-les de les cadenes mentals que les lliguen al patriarcat i les convencen d’exercir la prostitució. Per tant, com els homes tenen la culpa de tot, i les dones que exerceixen lliurement la prostitució no saben el que fan, el que cal és criminalitzar la conducta dels homes que paguen per follar.
Els que així opinen posen com a exemple la Llei sueca, que castiga als homes, allí diuen que l'explotació de la dona per part dels homes ha desaparegut gairebé del tot, que Suècia és un paradís lliure de l'explotació sexual. Encara que hi ha nombrosos informes que posen en dubte el mite dels suposats beneficis de la Llei sueca sobre la prostitució.
Els moralistes –religiosos, conservadors, feministes, progres, etc.- no tenen en compte mai el que diuen les mateixes prostitutes. Ells en el seu intent d’alliberar a les dones els neguen la seua llibertat. No els importa que les mateixes prostitutes es manifesten mitjançant associacions estatals –Asociación de Mujeres Trabajadoras del Sexo, Colectivo Hetaria- o internacionals -International Union of Sex Workers (IUSW), The Global Network of Sex Work Projects-. El que elles pensen no val, no val perquè no saben el que diuen, o bé han abandonat a Déu, o bé són explotades pels homes, o bé no són lliures per triar perquè estan encadenades mentalment al patriarcat i a la falocràcia.
Aquestes associacions reclamen fonamentalment, a més a més que el treball sexual siga una decisió individual per guanyar la vida, també insisteixen amb el dret de les dones a disposar del seu cos i exercir la seva professió sense interferència de l’Estat (sense persecució) i sense violència. També lamenten profundament que sovint quan es parla de prostitució es barrege amb l'explotació sexual –no consentida- i amb el tràfic de dones. Només heu de mirar alguns links al respecte.
Sincerament, jo estic d’acord amb aquesta última postura, la dona que vullga exercir lliurement la prostitució té tots els drets. I amb de la mateixa forma, s’ha de perseguir l'explotació sexual de la dona, el tràfic de dones, però de la mateixa forma que es deu perseguir el treball infantil, l’ús xiquets soldats i l’esclavitud d’homes, dones i xiquets siga per la raó que siga.
És hipòcrita que es diga que una ha de decidir amb qui té sexe o no i no decidir si vol cobrar per ell o no. És hipòcrita dir que una dona “ven el seu cos” quan folla amb un home per diners i dir que quan treballa fregant escales presta serveis laborals. És hipòcrita dir que la prostitució és mercadejar en dones, quan hi ha prostitució masculina, homosexual i transsexual i diu que els homes, o el gays, siguen explotats –a cas, els homes que exerceixen la prostitució tenen voluntat lliure i les dones que lliurement l'exerceixen estan sotmeses al patriarcat?-. És hipòcrita dir que es vol protegir a les dones de la prostitució i deixar als llimbs jurídics aquesta activitat, l’actual situació és una vergonya, perquè una de dos: o es prohibeix o es regula. És hipòcrita que no es regule i comptar-ho al PIB com una activitat econòmica de serveis.
Per tant, és necessària una regulació de la prostitució, sense paternalisme, sense moralina religiosa o feminista. Deixeu que cada dona trie lliurement i que puga guanyar-se la vida.
M’alegra que Ciudadanos vaja posat el tema damunt la taula, encara que hi ha massa moralina i hipocresia per afrontar un debat com cal. 

Òskar “Rabosa” 

* Textos extrets de la notícia “PP, PSOE e IU rechazan la propuesta de Ciudadanos de legalizar la prostitución” a www.20minutos.es

Links relacionats:
Naturaleza Humana y Prostitución. La Ley Sueca.
The Global Network of Sex Work Projects
Colectivo Hetaria

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Per supost al deu ser legal!!!i tindre segur i pensió,... El que no sabría dir ès com fer per a l'atur

Unknown ha dit...

Per supost al deu ser legal!!!i tindre segur i pensió,... El que no sabría dir ès com fer per a l'atur