divendres, 17 d’agost del 2018

TOP SECRET

Resultat d'imatges de villarejo
El comissari J.M. Villarejo, conegut pels seus treballs de bricolatge com a lampista, afició que, tot i la seua faena com a policia, ha anat desenvolupant, primer a casa –la seua dona està desvanida!— i després per als veïns i amics, va punxar, de casualitat, una canonada on hi havia una conversa entre Mariano Rajoy, encara presidente, i Pedro Sánchez, que estava a casa veient la tele mentre el seu partit treballava fent l’oposició al Congreso. José María, que va anar a la perruqueria, va contar allò que li va arribar a orelles davant de Pepita i Finita, cosa que va fer que la informació s’escampara fins que em va arribar a mi, via Juanito i Conxín.

Villarejo –que sempre diu que no sap res— maneja més informació que Carmencita i Pepiqueta juntes! Segurament, perquè la gent es relaxa, quan entra el lampista, i solta tot allò que pensa, o perquè accepta eixe cafenet que se sol oferir quan ja es té l’aixeta arreglada i la sobretaula s’allarga més del compte amb un parell de copetes de cognac. No sé perquè però J.M. sap moltes coses que passen a Madrid... Ara diuen que s’ha instal·lat una persiana a la porta de casa i que passa la nit i el migdia mirant entre les fustes, per complementar la informació que rep a les cases.

I la cosa està ara embolicada perquè estava canviant-li la cisterna del vàter a la seua amiga Corinna, quan volia deixar el seu amant J.C. el Borbó, i després d’assabentar-se de tots els detalls, li ho va contar a Maribel, i Maribel a Rosita, i Rosita a Miguel, i ara ja ho sap tot el món! Si no voleu que se sàpien les coses, no digueu res davant de J.M. perquè, després, tot ho conta.

La cosa és que Mariano li va dir a Pedro que havien enxampat el seu partit per corrupció, i que Albert tenia massa aire com per a convocar unes eleccions presidencials que els deixaria baix de la taula, així que li va dir que parlara amb Pablo Iglesias perquè Podemos tenia ganeta de presentar una moció de censura, que l’acceptara i que governara una temporadeta fins que el PP es recuperara i tinguera un nou president. La cosa va anar bé i ara governa Pedro i reivindica la socialdemocràcia front a la dreta dels altres; Mariano s’ha retirat i el seu partit té un president nou que se n’està anant més a la dreta que l’Albert; Albert està decaigut perquè la seua estrella s’apaga i ja vol tornar a ser socialdemòcrata... La tàctica emprada de desgastar l’Albert i de barrar-li el pas per la dreta, en un cas, i pel centre, en l’altre, els està eixint bé i aviat podran fer unes noves eleccions perquè tot continue com fins ara.



Traducció de l’informe de James Bond sobre la moció de censura a España