divendres, 23 de novembre del 2018

GRÀCIES, SENADOR COSIDÓ!


Resultado de imagen de cosidó
Quan intentes escriure sobre un tema amb la informació que t’oferixen els mitjans de comunicació, segurament t’enganyaràs, i amb açò s’ha de conviure. Javier Perez Royo, en el seu article “Destrossa descomunal” publicat a l’ARA, especula que Cosidó, el senador malo, malísimo del PP sabia que es publicaria el contingut del missatge en què s’explicaven els arreglets del PP i el PSOE per renovar els càrrecs de la imparcial justícia. El jurista explica, però, que no sap quines són les finalitats que perseguix dit senador amb la publicació.

Cosidó, gràcies! Gràcies per fer públic el missatge en què explicaves el procés de renovació! Ara, però, hi ha gent que demanarà en teu cap, que no és altra cosa que el cap del missatger. Perquè, de qui ha fet la trama, ni se’n parla. I, de les repercussions dels moviments de jutges, tampoc. Fins ara, s’ha dit que hi ha hagut una negociació per situar al capdavant de la justícia un polític vinculat al PP, tot i que encara no se li havia comunicat res a l’escollit jutge, si més no, de manera oficial. També s’ha dit que hi havia altres juristes del Consejo General renovats i, per tant, eixos càrrecs (els vocals) escollirien el president Marchena. Però, tot i que encara no han pres oficialment el càrrec,els afortunats renovadors, sí que se sap què votaran. Finalment –i ací és on vull arribar—, no s’ha parlat que eixos vocals poden abandonar els llocs que ocupen a l’actualitat per a la nova distribució de seients ni de quins són els llocs que interessa canviar als grans partits polítics: corrupció, investigacions obertes, judicis pròxims...?

Si es mouen els caps de determinats jutjats, ho fan per promocionar-los i, de pas, derivar-los cap a altres activitats. Ja deien els romans –els antics— i així ho apliquen els bisbes, que per desfer-se d’algú, no hi ha res com un premi o una millora. Però, què passa amb tot açò? Doncs, que els llocs que ara ocupen eixiran a subhasta, o a concurs, o que correrà la borsa de jutges, o a saber... I, per tant, tota eixa falsa independència judicial que es pregonava haurà saltat pels aires.

Uns diuen que se n’ha d’anar el missatger Cosidó per salvar les institucions; altres diuen que qui ha de dimitir és la ministra de Justícia, per ser la instigadora; uns tercers opten per canviar els sistemes de nomenaments dels alts càrrecs; ningú parla del jutge... però, si en parlen, diuen que ha dimitit! I este és l’últim esperpent perquè ell no pot dimitir d’un càrrec a què no ha sigut nomenat, encara. El jutge Marchena, en el millor dels casos, diuen que ha escrit una carta on rebutja el càrrec però –torne a repetir-ho—, si no n’ha estat nomenat encara... Finalment, he llegit que eixa dimissió l’honra com a jutge, com si no se sabera de quin peu coixeja i com si es tractara d’un element alié a tot el procediment, quan ha estat ell el punt central del destrellat.

I ja, per si hi haguera algun dubte de la politització –i esta volta amb tota la legitimitat per fer-ho— el Gobierno acaba destituir l’advocat que el representarà en el judici contra els líders del procés independentista el mateix dia que Gabriel Rufián i Borrell munten un circ descomunal al Congreso que no venia al cas però que, si ho pensem amb el cervell de Pérez Royo, desvia l’atenció de la destitució del jurista i fa que se’n parle de la forçada baralla.


Salvador Sendra