dimarts, 17 de juliol del 2018

UNA FOTO AMB OBAMA


Resultat d'imatges de pedro sánchez obama
Obama ha visitat el Reino de España per donar unes conferències i  la gent ha aprofitat l’avinentesa per fer-se fotos amb eixa persona que ha canviat el transcórrer de la historia del món. Hi ha hagut un abans i un després d’Obama perquè, per exemple, els EE.UU. ja no seran mai més els mateixos i ja estan preparats, fins i tot, per escollir un president gay, com a Luxemburg, o un pobre home de qui tots se’n riuen, com han fet!

El món també ha experimentat una considerable millora des de la concessió del premi Nobel de la pau a una persona que encara no havia fet res, però cal afegir que ha estat la primera volta que els Nobel han especulat com si fos una aposta d’una cursa de cavalls o una compra d’accions a la borsa. L’acabat de nomenar president d’EE.UU. va rebre el premi amb molta dignitat i, després, va fer tots els possibles per a fer-se’n mereixedor, com, per exemple, estabilitzar tot l’Orient Pròxim i l’Afganistan.

Realment, la concessió del reputat trofeu va ser tota una novetat. Per explicar-ho millor, a mi em fa la sensació que podria ser equiparable a qualsevol alumne/a de màster que es matricula en una assignatura d’especialització, de Dret administratiu mateix, i se li concep el títol perquè, en un futur pròxim, podria ser diputat/da o president/a d’una comunitat autònoma i saber molt sobre allò que s’explicarà als estudis escollits.

Una volta retirat de la presidència, el dirigent americà supose que es dedicarà a guanyar diners, perquè la política està molt mal pagada, i és aconsellable fer servir els contactes que s’han pogut adquirir durant el temps de govern, tot i que, quan manava, sembla que les fotos eixien cares... Sinó, que li pregunten a l’expresident Camps què havíem de pagar quan els cabdills de la Gürtel li tramitaven els permisos per aconseguir la preuada foto amb Obama.

Si a Sánchez ja li ha vingut bé la foto amb Barak, a Felipe no li ha anat pitjor. El presidente Pedro està de moda i ja ha té un àlbum amb Macron; ara, altre amb Obama. El rei Felipe no pot dir que estiga en gràcia però no m’estranya: ningú –i et mire a tu, Letizia— li ha dit que el Gernika no és el millor escenari per mostrar-se a l’endemà de concedir un títol nobiliari a la néta del dictador? Millor escenari haguera estat el Valle de los caídos, i l’explicació de l’obra d’art haguera sigut la mateixa.


Salvador Sendra