dissabte, 10 de gener del 2015

R-TV: La guia perversa de la ideologia.


Slavoj Žižek és un dels filòsofs més brillants de hui en dia. Ésta considerat un filòsof postmarxista, i en les seves tesis barreja Lacan, el psicoanalista francés, amb Marx. Pertany a l'escola eslovena de pensament, escola que tracta de d'explicar les seves tesis amb elements de la cultura popular, així, les referències a pel·lícules, a noveles, etc., són constants. Això no lleva ni gram de profunditat al seu pensament, que es complex si tracteu de llegir-lo: Lacan + Marx = Cocktail molotov del pensament. No obstant, en youtube i en la xarxa podreu trobar nombrosos videos d'ell, conferencies, documentals, etc, on explica les seves tesi d'una forma més comprensible que als seus llibres.
Un exemple és aquest documental, presentat i escrit per ell mateix, The Pervert's Guide to Ideology, on barreja les seves teories sobre com la ideologia ho impregna tot, com la ideologia afecta als individus, etc., mitjançant referències al cinema i a l'actualitat. Un documental imprescindible per tot aquell que vullga posar-se o busque unes ulleres que l'acosten a "lo real".

Watch La guía perversa de la ideología (Slavoj Žižek, 2012) in Películas  |  View More Free Videos Online at Veoh.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per recomanar un autor desgraciadament tan desconegut com necessari.

Oskar "Rabosa" ha dit...

Gràcies a tu per comentar, i per la visita. Certament un dels objectius del bloc és fer conegut el que s'omet en els mitjans de masses.
Salut.