divendres, 12 de setembre del 2014

Miscel•lània: pensaments despensants (5).

Daniel Lacalle, l'economista liberal mediàtic que treballa a un hedge fund i es creu el Rei del Mambo, escriu a la seua columna de El confidencial sobre l'emigració fiscal. En resum diu, si es apugen els impostos a les multinacionals, se n’aniran sense remei i no es pot fer res. Segur? Sembla que les multinacionals siguen tan totpoderoses que no hi ha res a fer en res. Només deixar-les campar al seu aire i donar-les gràcies que encara tenen a bé pagar una miqueta. Per això cal estudiar economia?
*****
Uns altres genis de l’economia, els de l’OCDE, diuen que baixar els salaris no millora la competitivitat i a més agreuja el risc de pobresa. Han necessitat 7 anys de crisi, un munt d’estadístiques i el sofriment de milions de persones per adonar-se’n. Uns genis. Demane el Nobel d’Economia per aquests economistes tan llestos.
*****
Les mesures anunciades per Draghi han devaluat l’Euro. Tot el món està content i joiós, per fi el sector exterior espanyol tirarà cap amunt. La balança comercial començarà a treure’ns de la crisi. Segur? Perquè ningú diu que el preu de les gasolines pujaran. La balança comercial sol ser negativa perquè som petroli depenent de l’exterior. Baixa l’Euro els dòlars són més cars, quan comprem petroli pagarem més donat que el petroli es ven en dòlars. Aleshores no sé fins on la balança fiscal millorarà. El que és segur que prompte hi hauran pujades al preu de la gasolina.
*****
Botella no serà candidata a l’alcaldia de Madrid. Ja no tindrem ni peres ni pomes. Però si voleu veure-la, aneu a Plaza de España i la voreu prenent “a relaxing cup of cafe con leche”.
*****
Sánchez, P$x€, diu que hi haurà una “oposición ciudadana” al PP i “a los populismos”. Com la majoria dels càrrecs del P$x€ se’n van a la puta merda, no els queda més que fer “oposición ciudadana”. Això sí, sense dret a comissió, ni a tallada per l’ERO, curs de formació... Benvinguts a la "Societat civil".
*****
L’avió que havien tombat els pro-russos amb un míssil, resulta que no va caure per un míssil. No passa res. La primera impressió és la que compta, i en el joc de bons i dolents, els dolents són els que diuen els mitjans de (des)informació que són.
*****
Emilio Botin, un dels amos d’Espanya, ha mort. La successió en l’oligarquia espanyola està tan garantida com en la Corona, amb la trilateralista Ana Patricia Botín ocupant la vacant. Ha mort l’oligarca, visca l'oligarca. Al P$x€ estan tristos, no li poden pagar les condonacions de deute.
*****
L’economia francesa no alça el cap. França és un país tan zombi com Espanya. Estats Units és un zombi dopat. Hi han un munt d’empreses zombis, vives perquè les borses estan super xutades. Molts pronostiquen l’apocalipsi zombi, però no seran humans els zombis, són països i empreses que van xutats de diners inexistents.
*****
Escoltar a Angels Barceló i els tertulians del seu programa a La Ser mamar-li-la a Botín mort i a la seua filla, fa vergonya aliena. Com es nota qui mana a PRISA. Haurà tingut Botín un orgasme pòstum?
 
Oskar "Rabosa"