dissabte, 26 de juliol del 2014

R-TV: Dubtes al voltant del canvi climàtic.



Posar en dubte les creences científiques dominants és un risc. Donar veu a qui pose en dubte el pensament dominant també. Però aquest blog no està fet per donar espai a allò que podeu llegir, vorer, escoltar... en qualsevol lloc. Com sabeu pretén ser un espai de reflexió d’aquelles idees, fets, pensaments... que ens ajuden a entendre el món. No pretenc convertir-vos a la causa “anti-canvi climàtic”, si n’esteu convençuts de que és real i que té un origen antropogènic. Però si he vist un parell de documentals que m’han deixat pensant. Si sou capaços de vèncer els vostres prejudicis i invertir un parell d’hores i escaig amb aquests documentals, escoltant els raonaments tal vegada podreu entendre que hi ha raons per dubtar d’algunes coses.
En el pensament general, se’ns ven una mena d’història catastrofista i culpabilitzadora del canvi climàtic. Poc menys som els exterminadors del món, de la Vida. Es sabut que hi ha hagut, almenys, cinc extincions massives, de més del 90% de les formes de vida existents en aquells moments. Això no justifica que si és cert que el canvi climàtic té un origen antropogènic, tinguen carta blanca per exterminar espècies. Però, sí que s’exagera al dir que acabem en la Vida. Una altra cosa és si l’origen és antropogènic, cosa que està molt en dubte. Si heu vist “Una veritat incòmoda” i veieu algun d’aquests dos documentals, ràpidament us n’adonareu de qui té fonaments científics i qui no.
Més interessant resulta conèixer com l’excusa del calfament global va servir a la Margaret Thatcher per acabar amb els sindicats del carbó al Regne Unit. Resulta també curiós que projectes científics que contradiuen la “versió oficial” no tenen finançament. Ni tan sols d’empreses energètiques, sovint acusades d’estar darrere de les teories conspiradores anti-canvi climàtic. Científics que fan una troballa s’apanyen com poden, amb pocs mitjans per fer les seves investigacions i després es troben que les revistes deneguen les seves conclusions perquè no encaixen en la teoria oficial.

No canvieu d’opinió. Però almenys veieu i escolteu. Si us plau, és clar.

La gran estafa del calfament global.



Calfament Global: La gran farsa.