dimecres, 24 de setembre del 2014

R-TV: Una televisió gran fa un cervell menut.

Com ja se n'haureu adonat un dels temes que a mi més em preocupa és la inginyeria social, és a dir, com som manipulats. Pensem que som lliures per pensar, però no és així, el nostre pensament està condicionat. Bé, hom pot dir, i amb raó, que el condicionament ve donat per el lloc, el temps i la cultura en la que naixem. No ho negaré. No és le mateix nàixer al territori del País Valencià al s. XX, que nàixer al mateix lloc al segle XV. I naixent al s. XX no és le mateix naixer ací que al Congo. Però els condicionaments dels que parle no són eixos, parle de condicionamets dins d'aquesta societat, en aquest temps i en aquesta cultura per a que penses el que a un grup determinat de gent li interesa que penses, i ademés que et cregues que ho fas per tu mateix. Perquè al País Valencià, com a a la resta de l'Estat, va guanyar el sí a la Constitució europea sense debat? Perquè no va haver-hi un debat sobre això com a França i Holanda que van rebutjar la Constitució europea? La resposta la sabeu, som manipulats perquè pensem això i hi ha zero esperit crític.
 
Amb tot aquest procés manipulació la televisió té un paper clau. Sabeu com funciona el vostre cervell quan es poseu davant d'una TV? Sabeu com li afecta al cervell dels vostres fills de 1, 2, 3 anys, quan el desenvolupament neuronal és més gran, si el poseu davant d'una TV? Sabeu com vos manipulen als informatius? Doncs, si voleu saber el perquè del titul d'aquest post, "Una televisió gran fa un cervell menut", escolte aquest audio que vos deixe, anomenat  "Lobotomías televisivas" del programa de Colectivo Burbuja "Desde la Tejonera".
 


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo m'atreviria a aventurar un altre motiu per el qual va guanyar la constitució europea sense oposició com a Fr i Holanda és que estos dos països són contribuents nets al presupost continental mentre que ací hem estat beneficiaris... Vist d'una altra manera, ens han comprat i ens hem deixat vendre.

Eurotopia ha dit...

D’una banda el punt de vista essencialista –realista i irreflexiu- és consciència col•lectiva, sedimentada, fragmentada i induïda pels mitjans de comunicació de masses. Per altra banda, l’estructuralista –constructiu i ingenu- és possible que, en no prendre en consideració els “elements cognitius“, passe per alt el fet que els perills tenen efectes destructius, dolorosos i desintegradors i , per tant , un significat caòtic/diabòlic.
http://blocs.mesvilaweb.cat/EUROTOPIA/?p=253095

Fem Diblogacions. ha dit...

Anònim potser eixa fora la raó, però no és menys cert que a França i Holanda van haver-hi debats de veritat, on es donava veu tant al no com al sí. Que allà és va explicar el que realment suposava al Constitució Europea, cosa que ací no. Ací se'ns va vendre un conte i tot el món se'l va empassar.