dimecres, 1 de maig del 2019

ANÀLISI DE LA BOLSA DE PLÀSTIC

Resultado de imagen de bolsas de plastico supermercados envases
1r. Cada producte que comprem al supermercat està envasat o l’has d’envasar i pesar abans de passar per caixa. En un cas extrem, se li pot enganxar el preu a la pell, si es tracta d’una sola peça, com el meló, per exemple.

2n. Eres tu qui, amb paciència, tria els productes, els analitza i els busca, si cal, a la bàscula del pes per marcar el numeret i pesar-los. En molts casos, també, si es tracta de productes de rebosteria.

3r. Una volta que has fet la faena, estires el carro fins arribar a la caixa on, amb paciència, col·loques cada cosa en la cinta transportadora perquè la persona de la caixa ho puga comprovar i sumar el cost. Hi ha supermercats on t’ho comptes tu mateix i ho pagues. A voltes hi ha un empleat atent que t’ajuda a fer-ho.

4t. Les xifres de negoci que envolten les cadenes de supermercats són extraordinàries. No sé si també ho són les dels seus subministradors... I encara poden tindre un xicotet marge per créixer. De moment, estan estalviant llocs de treball, per si no us havíeu adonat. Tenen tota la legitimitat per fer-ho.

5é. En part, i per continuar amb el punt anterior, allò que s’evita és la manipulació dels productes, supose que per raons sanitàries. Un aliment no es manipula directament si es protegix amb un plàstic. Embolicant, t’estalvies persones atenent, pesant, comptant i netejant.

6é. Cada cosa que s’hi compra –excepte comptades excepcions— es troba embolicada en una, dos o, fins i tot, tres bolses o elements semblants.

7é. Van començar a cobrar les bolses per al nostre bé i per salvar el planeta, però només les que es poden reutilitzar; les altres, les que emboliquen el producte, no es cobren. Les borses que es reutilitzen tenen impresa la marca de l’establiment: fan propaganda.

8é. Les bolses de plàstic del supermercats són el pitjor mal de la humanitat, però només les reutilitzables.

Espere haver-me explicat bé.



Salvador Sendra