dimecres, 26 de setembre del 2018

EL CANADENC ANTISISTEMA

Resultat d'imatges de trudeau sanchez
Dos dirigents del tot diferents.
Trudeau: trage massa clar per a una reunió formal.
Sánchez: tots els cànons de la formalitat personificats.
La reunió entre els dos líders, el canadenc i l'español, ha passat del tot desapercebuda si no fos per la similitud que hi ha entre Catalunya i Québec, o eixa és la versió de la premsa i de la qual no vull fer cap anàlisi perquè per això ja estan els mitjans d'informació de masses. A més, que crec que hi ha coses molt més importants que la xerrameca sense fonament ni convicció, que l'absència de coratge per modificar res i que la impunitat per dir blanc i negre alhora, i eixa inseguretat es troba, entre altres coses, en l'assumpció del mateix canon, reflectit en el present cas, en la manera de vestir-se de Pedro.
Perquè, si el trage ja és massa clar, si li afegim una corbata ampla i de color semblant, ja pot superar allò que entenem com a atreviment. Per contra, tenim la imatge oficial de la persona mesurada, amb trage obscur i corbata també obscura, fina i de llargària un pèl per baix de la corretja. Tourdeau, però, duia una corbata que, a més de clara, era ampla!
La premsa, de fixar-se en alguna cosa, ho ha fet en els calcetins del canadenc que, això sí, atraien les mirades més discretes. No obstant això, la part més atrevida de la seua vestimenta no ha estat ni el trage, ni la corbata, ni els calcetins; n'ha estat una altra. Allò que ha desmuntat qualsevol cànon de convencionalitat ha estat el color de les sabates: marrons!
Ningú –i emfatitze el ningú— d'una formació seriosa que vullga moure's al voltant de les elits mundials pot dur unes sabates d'eixe color, si no vol ser vist com un antisistema proletari usurpador de privilegis. Per contra, de Sánchez no hi ha res a dir: neutre, gris, eclipsat; és tot. Però, si sé jo això del calcer, això significa que Tourdeau també ho sap, o la seua dona, o sa mare... Però, tot i ser-ne conscient, ho ha fet: s'ha col·locat unes sabates marrons que han passat desapercebudes perquè totes les mirades s'han dirigit cap als calcetins.

Salvador Sendra