divendres, 17 de setembre del 2021

ELS BARS

 

Al bar es va a beure! Des de fa un temps, es diu que són llocs de socialització, però hi estic d'acord. L'última opció que queda a aquells i aquelles que no beuen és la de prendre café, tot i que preferisc les persones que ho fan ràpid: demanar, esperar que et servisquen, pagar, i marxar. Dir “bon dia” i “fins a l'altra” ja és una conversa: la resta sobra. La faena ja està feta, de dret, al mostrador. Si seus, has d'acompanyar l'estada amb algun licor, un esmorzar o un puro –o tot junt.

Ara no deixen fumar a les terrasses, però a Itàlia, sí. Es estúpid que haja d'esperar per a fumar a tindre els bitllets d'avió. Els fumadors de puros ho estem passant malament perquè al café i a la copa li diu un bon cigarro; però no ens deixen. La soluió més ràpida és la de fumar a casa, al jardí o a la terrassa, i d'acompanyar la sobretaula amb un licor que has comprat prèviament al celler. És una llàstima que, espantat el client autòcton i desplaçat cap a altres hàbitats, els bars hagen de suportar la presència de clientel·la aliena.

La socialització es pot fer al parc, a la plaça o al teatre. Socialitzar-se al bar és envoltar estos llocs mítics d'una atmosfera que no li és pròpia. Tota esta gent socialitzada acaba bevent licors roïns barrejats amb begudes sucrades que insulten qualsevol intel·ligència i atenten contra el bon gust. Al bar hem d'anar les persones bevedores a beure licors purs i, quan acabem la tasca, cap a casa. Estar escalfant un seient davant d'una tònica, d'un te, o pitjor encara, d'una cervesa, és ridícul: hem de ser-ne conscients!

Salvador Sendra