dilluns, 10 de febrer del 2020

L’ESTERNUT DEL MÒBIL

Resultat d'imatges per a "barcelona mobile world"
El segle XXI és l’època que acabarà amb totes les diferències entre els humans, i les humanes; si més no, entre les estètiques més bàsiques. No crec que hi haja hagut mai una tendència tan gran cap a la unificació de criteris, de pensament i de forma. Les diferències són escasses, fins i tot en la manera de vestir-se i de comportar-se, tot i que travesses el món, i tot açò es fa més evident entre l’adolescència. La xarxa global n’és la gran culpable.

Però, no obstant això, encara n’hi ha, de persones joves, que es creuen diferents per algun detall que les caracteritza entre la gran massa, que no és més que una altra manera de ser adolescent i de jugar el seu rol. Amb les persones adultes passa una cosa semblant, amb l’agreujant que es tracta d’això: d’adults. No em podran negar, ni els més socialistes, que la globalització, en realitat, ajuda a igualar la societat! I, si la gent està contenta, jo em sent pagat.

Un dels elements que més ha vertebrat el món ha estat el telèfon mòbil, ja que ha aconseguit que qualsevol persona hi puga estar connectada, i fins i tot participar-ne. És per això que els congressos eixos, com el de telefonia, que es fan a Barcelona són una oportunitat perquè la societat es socialitze més encara, i s’iguale. Hi participa gent de tot el món; fins i tot de Xina, tot i que hi ha algun entrebanc a la llibertat virtual com l’entenem ací, i de moviment físic, i d’expressió, i de representació... Però no passa res perquè ja fem per copiar-los, als xinesos –i ací, disculpeu que no escriga a les xineses, perquè crec que no hi pinten fava— fins i tot en això.

De fet, hi ha moltes marques innovadores que en venen, de Xina, i que són un referent. Jo, per exemple, tinc un telèfon xines d’eixos que fan de tot. Segurament, a Barcelona hi haurà representants d’eixes marques, i tindran un gran èxit. D’altra banda, hi ha el negoci de les aplicacions i les descàrregues, on hi ha de tot on escollir. Una, per exemple, que és molt graciosa, imita el soroll de l’esternut quan t’entra algun missatge, i s’hi podrà aplicar a un telèfon xinés... Us imagineu que sona eixe esternut a l’estant de Huawei?

Salvador Sendra