dilluns, 16 d’octubre del 2023

Adaptar-se o sucumbir

Un mes d’octubre com si fora setembre és una cosa que s’ha d’agrair si vius a la costa mediterrània i al costat de la mar. A l’agost, només penses a fugir, perquè a juliol s’ha de treballar, encara, i la vida per ací ja comença a ser insuportable: aparcar o anar a comprar esdevé una odissea.

Octubre és fantàstic! La mar s’assembla a una bassa d’oli, la temperatura de l’aigua és perfecta i la de l’aire, també. Ixes vora mar quan t’alces i encara hi ha algun pescador: poca gent i poc sorollosa. Passejar per la platja o dinar a la terrassa és un plaer, fins i tot encara que estigues al sol de tant en tant.

Els arbres que ja començaven a perdre la fulla, perquè intuïen la tardor, han tornat a brotar i oferixen una protecció ideal per a les hores centrals del dia. Quant als mosquits, estan tan marejats que ja no gosen ni a molestar i et pots estalviar usar proteccions o espirals oloroses.

Poc vent i calma perfecta per a gaudir de la platja i dels passejos, també amb la bicicleta. Restaurants on resulta fàcil aconseguir taula per gaudir d’un àpat amb vistes i d’un deliciós vi blanc, ideal per a maridar l’arròs de molls o de galeres. Vaixells que transiten lentament l’horitzó i entretenen la vista mentre es fuma o es conversa; mentre es gaudix d’un territori i d’uns privilegis que semblaven perduts feia només un mes. No creieu, com jo, que ens cal adaptar-nos a la nova època, més que siga per consolar-nos?

 

Salvador Sendra