dilluns, 9 de maig del 2022

La mort del Papa.

 

Si no s’actua per evitar-ho, enguany morirà el Papa –o al principi de l’any que ve—, però si escric estes lletres és perquè encara estem a temps d’evitar la imminent desgràcia. Malauradament, la responsabilitat recau sobre un home sense gaire escrúpols i sobre una activitat massa lucrativa perquè la meua fe remunte. No obstant això, de fe, encara me’n queda, i de possibilitats estadístiques, també n’hi ha.


Per posar-vos en perspectiva, us apuntaré unes quantes dades i us diré que el descobriment no és cosa meua: ho estaven parlant dos bons amics que, a més, són grans aficionats al futbol... i a l’estadística! Fixeu-vos. Hi ha una competició de futbol que ells anomenen la Champions i que es juga en l’àmbit europeu. N’hi ha una altra que es diu la Copa del Rey i que es jugada per equips de la Liga española. Els resultats, però, són fonamentals per entendre que el Papa, l’estimat Francisco, tinga una vida més o menys prolongada.


L’any 1977, un equip anglés que es diu Liverpool va guanyar la Champions i altre que es diu el Betis, la Copa del Rey. Als pocs mesos, el Papa Pablo VI va morir. L’any 2005, el Liverpool va tornar guanyar la Champions i el Betis també va guanyar la Copa del Rey. Poc abans havia mort Juan Pablo II. Enguany, el Liverpool s’enfrontarà amb el Real Madrid a la Champions i el Betis ha guanyat la Copa del Rey. L’última imatge que he vist del Papa era preocupant, ja que es traslladava en una cadira de rodes.


Hi ha gent que no entén la remuntada del Real Madrid en el darrer partit que jugava contra el Manchester City, però se sap que hi va haver moltes pregàries que partien de San Pedro i que van ser determinants per al resultat final, cosa que apunta la possibilitat que hi haguera desconfiança en el desenllaç del possible enfrontament de dos equips anglesos. El Vaticano va optar pel Real Madrid, segurament després d’haver llegit Unamuno. Florentino, salva el Papa!


Salvador Sendra