dimarts, 7 de març del 2023

Ferrovial.

 

Som persones generoses i, per tant, així ens hem de comportar: amb generositat i amb l’alegria de ser-ho. No entenc la gent que creu que la resta del món només actua per motius econòmics bàsics. Segurament, si ho pensa algú és perquè ell, o ella, ho faria així, i ho fa servir com a model per exportar. Jo, com soc generós i alegre, he de pensar com a tal, i no forçar situacions enganyoses.


Ferrovial és una empresa que es dedica a la construcció d’obra pública i, majoritàriament, eixes concessions són les que s’associen al BOE, o siga, a Madrid. Per ací diuen que l’èxit de les adjudicacions es troba lligat a la capacitat i a la proximitat, sinó ben bé podria estar la seua seu a Marbella o a Torremolinos, però no: està a Madrid. Tu t’apropes, tu proposes, tu t’endús. Si tu guanyes, tu pagues i tots es beneficien, però...


La cosa realment preocupant és que se’n vullga anar de Madrid, i sabem que no ho fan per diners per dos raons: la primera és que Ferrovial deu ser generosa i alegre, com jo; la segona, perquè Madrid és una mena d’illa impositiva en comparació amb la resta de l’Estat, o això ens intenten dir quan proposen que el seu liberalisme és l’enveja de la resta del món –ja sabeu això de la cervecita, que abans era café con leche.


Però, per què fuig de Madrid? Pense, seriosament, que si ho fa és per dos raons: la primera d’elles –hipotètica— és que entenga que, en el futur, hi pot haver competència deslleial en el repartiment del pastis; i la segona és –també hipotètica— que no hi haja pastís per repartir, o siga, que s’haja de pagar una cosa que es diu dèficit. D’això dels impostos actuals, personalment crec que és un esquer a l’abast dels ximples que, per suposat, no sou vosaltres.


Salvador Sendra