dimecres, 10 de gener del 2024

Quan minva la música, creix la tertúlia.

 La tertulia o el debate – Radio digital

Com que soc una persona sense vida pròpia, comunament se’m podria considerar com a esclau, a banda del treball, de dormir i de menjar, no faig massa més coses. De fet, l’escassa informació que m’arriba, ho ha mitjançant la ràdio, quan conduïsc per anar a la faena o quan estic cuinant. La música m’interessa, però no vull que es convertisca en soroll, així que gestione els moments; les notícies no m’atrauen massa, però les escolte per a no posar sempre cançons.

Parla un seguit de gent que es fa anomenar «tertulianos» i, com que soc un bleda, em sol creure allò que diuen per un simple argument: estan a la ràdio perquè estan millor informats que la resta i, per tant, diuen coses que saben, tot i que les camuflen com a opinions perquè es tracta sovint de previsions del futur. Els tertulianos tenen informació confidencial que gestionen com cal perquè les persones que els escolten creguen allò que diuen.

La guerra d’Ucraïna s’acabarà en pocs dies. La invasió s’ha allargat perquè Zelenski és molt valent i està frenant l’ofensiva russa. Putin no podrà suportar un conflicte que s’allargue un parell de mesos. Les sancions internacionals arruïnaran els russos i hi haurà alçaments contra el règim. Si tanquen McDonald’s, Zara i Amazon, Rússia s’enfonsarà en quatre dies perquè perdrà el fil del capitalisme.

Israel prepara un atac selectiu contra objectius palestins de Hamàs. Israel prepara una intervenció curta, però intensiva. Israel no deu entrar a Gaza perquè això seria una massacre en els dos sentits: palestins innocents que moriran, així com soldats israelians. Gaza és un parany –amb túnels i tot això— per als soldats israelians, que cauran com a mosques. A Gaza, la gent no podrà sobreviure més d’una setmana sense ajuda exterior.

Ara no tinc esma per entrar a recordar els quatre dies que podia sobreviure el Regne Unit sense la Unió Europea, els grans problemes de les fronteres d’Irlanda i de Gibraltar o que Puigdemont cauria en un no-res en mans de la justícia més justa de tota la justícia justa del món mundial. En fi... Ara pense si no serà millor, en el futur, apostar per la música; més que siga amb el seu excés.

 

Salvador Sendra