dimecres, 13 de març del 2019

AIXÒ QUE REALMENT IMPORTA


Resultado de imagen de ecologia izquierda igualdad
Moltes voltes –pot ser que massa— pense que els esdeveniments giren a altre ritme, diferent al meu. Per eixa raó solc publicar reflexions –esta serà la primera, però així aporte un major pes dramàtic— que entenc que puguen transmetre una certa incredulitat, o desencís, o desassossec; perquè de veritat existixen en mi i jo en ells. Fa unes setmanes que he acabat el llibre de Zizek (amb Ž i ž) El espinoso sujeto buscant respostes del segle XXI per al segle XXI i les he trobades. Ara, i per esta senzilla raó, crec que és millor plantejar-se preguntes que intentar aportar solucions que et deixen molt pitjor que abans de saber-les. De tota manera, jo n’extrec conclusions personals i no crec cegament allò que em diuen perquè intente interpretar el seu discurs.

La igualtat, l’ecologia i algun tema encara pendent d’alliberar totalment per nodrir els rapinyaires com l’educació, la sanitat i les pensions són els puntals d’allò que entenem com a progressisme. Els substantius anteriors tenen a vore amb eixes coses que s’entenien com a pilars del benestar d’una societat que els tenia com a prioritaris, a què s’han afegit ecologia i igualtat. Ara, però, les prioritats han anat canviant i ja es qüestiona la seua pervivència, si més no, així com l’entenem encara.

El reducte esquerrà radical s’ha situat en la defensa d’este esquelètic estat minvant mentre que els moderats ja pensen a desmantellar això que queda i entregar-ho a un gestor especialitzat; algú que treballe millor que l’estat, deu ser... Recorde, però, que ara està de moda vendre actius als fondos buitre i tremole! I, quan arribe a este punt, m’adone que ja estem en l’extrem de la corda perquè a França hi ha una preocupació creixent, entre els més jóvens, envers l’ecologia, mentre que els jupetins grocs ja fan aigua i Macron n’ha eixit reforçat. Vos imagineu que hi passaria si en creixera la magnitud i si hi hagueren unes vertaderes revoltes? Estaríem davant d’una mena de Maig francés, que tots ja sabem com va acabar.

A partir d’ara, llegiré el periòdic Libération –perquè són progres— per preparar la fugida cap a qualsevol lloc on hi puga haver dignitat perquè, si la cosa va a més, això significarà que totes les batalles estaran perdudes i que de l’economia ja ni se’n parlarà: el transvasament liberal ja s’haurà realitzat en la seua totalitat i la igualtat i l’ecologia hauran arribat per quedar-se en el discurs ridícul de l’esquerra. La sanitat, l’educació i les pensions, per tant, ja hauran rebut el seu toc de gràcia mentre que els voltors seguiran girant a la recerca d’altre possible àpat.


Salvador Sendra