diumenge, 20 d’octubre del 2019

CAL UNA EMPENTA MÉS: VOTEU CASADO, TINGUEU TRELLAT!


Resultat d'imatges de casado
Hui, al mòbil, he vist una publicació en què hi havia un gràfic semicircular de colorets, molt cridaner i variat. Quan hi he entrat per assabentar-me de què tractava, m’he adonat que era la imatge d’una recent enquesta, on es comparava el resultat de les darreres eleccions amb resppstes recollides ara. No hi he observat res que puguera semblar rigorós, ja sabeu: número de participants, indrets on s’ha realitzat, mètode emprat, temps... Però, he de dir que tampoc ho he buscat, ja que no m’importa tot això.

Quan m’he fixat en els percentatges que detallava, he vist que la franja blava creixia, que la roja es mantenia i que la taronja defallia. El PSOE, per tant, es mantenia amb escasses pèrdues, el PP creixia amb força i Ciudadanos queia en picat. La resta, és irrellevant. I he pensat que Pedrosánchez devia estar preocupat amb els resultats d’estes enquestes tan rigoroses perquè ja notaria l’alè de Casado al bescoll. De Rivera, supose que se’n foten, l’un i l’altre, com és normal.

He pensat que seria divertit que el partit de Casado guanyara en vots el PSOE perquè Pedrosánchez defensava que el partit més votat havia d’intentar formar govern, i que la resta li hauria de donar suport per poder-ho fer i per governar. Jo no aporte res a tot això; només transcric les coses que va dir el candidato i ho adapte a una situació nova.

Com que sabem que els polítics són gent de paraula, i com vam escoltar en repetides ocasions les opinions del líder del PSOE, és evident que, en l’hipotètic cas que el PP traguera més vots, Pedrosánchez li donaria el suport necessari per governar sense l'ajuda dels extremistes. A més, també sabem que el PSOE va ser incapaç de convéncer ningú més enllà de Compromís i el càntabre Revilla –que ja van entrar convençuts a la reunió— perquè li donaren suport, o siga, que va balafiar vots i votants per tornar a convocar eleccions, i ara, si guanya el PP, hauria de cedir tot allò que demanava amb tanta intensitat i fermesa.

Ànim, Casado, una empenta, que necessitem un gobierno perquè tot funcione, ja saps: les pensions, les inversions, el finançament autonòmic i tot això.

Salvador Sendra