dijous, 21 de maig del 2020

L’ÚNICA RELITAT ÉS LA QUE JO EXPLIQUE

 La justícia estreny el setge sobre els policies que van carregar l ...
Sou afortunats i afortunades! Heu de donar les gràcies a Rabosa per poder accedir a la vertadera finestra del món i que, a més, ho feu amb els millors analistes –d’anàlisi, no d’anal— que hi ha hui dia. Ara, per tant, i per premiar la vostra actitud activa –si no, seria passitud passiva— us endinsaré en allò desconegut: eixes coses que veiem cada dia, i sofrim, però que no coneixem.

L’estat d’alarma. Allò que tot ho clou i tanca. Eixa cosa de què es parla a tota hora. Eixe gran enigma que es basa en la coneguda com “Ley mordaza”, que va aprovar el Partido Popular al 2015 (Ley de Seguridad Ciutadana), però que ja pocs recorden i que limitava la llibertat de les persones com poques voltes. Amb eixa llei, es van tipificar delictes que encara hui ens sorprenen, quan els veiem en gelat. El PSOE i Podemas posaren el crit al cel i avisaren que la derogarien en el moment de governar.

Ara, qui governa? I la Ley encara hi està, i més activa que mai! Aquells que s’hi oposaven, ara l’ampren; que curiós! I, qui està a l’oposició? Resulta que hi estan tots aquells que l’aplaudien. I ara demanen mobilitzar-se, i que no els denuncien. Perquè cal recordar que l’estat d’alarma es desenvolupa amb eixa Ley, i que sobre ella recau l’aplicació de la força i la contundència. S’han tornat els papers; però del tot! I mira que ha tingut una funció rellevant, la ditxosa Ley, perquè si recordem l’1-O, es va fer servir, i amb contundència, perquè s’hi atacava l’estado de derecho, o en els desnonaments, o a Navarra. I en els judicis? No us queia la cara de vergonya en escoltar les mentides que no podien ser refutades per tractar-se d’agentes de la autoridad? A mi, sí. Hi ha molta gent que, per dir “de aquí no me muevo” o “d’aquí no em moc”, s’enfronta a fortes denúncies o, fins i tot, a presó!

El Partido Popular reclama llibertat quan s’aplica la seua Ley: té collons la cosa! Finalment, només m’agradaria que aquells i aquelles que hi aplaudien la tastaren a vore si encara els agrada tant, però crec que ens haurem d’esperar perquè la Ley està escrita, però en algun annex que no sabem, hi ha algun detallet que condiciona la seua utilització i sobre qui recau tota eixa contundència.


Salvador Sendra