divendres, 11 de desembre del 2020

LA CRISI DE QUÈ NINGÚ NO EN PARLA

 

Perquè estem farts d’escoltar la desfeta coronavírica sobre l’economia i la precarietat de molts sectors, però n’hi ha d’altres de què ningú no en parla, i també estan tocats: el de la importació i distribució d’estupefaents, per exemple.


Un sector ja d’entrada alié als convenis col·lectius i a qualsevol regularització, la distribució i venda de droga no deixa de ser una branca importantíssima de l’economia de l’estat. Ja siga a Galicia o a Algeciras, i amb la manca de xifres oficials, la caiguda de la importació és una realitat. Amb la crisi, la gent ja no té alegria per invertir en més alegria; alguna festa de la high society i poca cosa més. «Així, el sector està condemnat al tancament de l’activitat», apunta el Bola en l’entrevista realitzada per al present article.


Sense suport de les institucions «que només ens busquen quan els convé i que cada volta demanen més qualitat i menor preu en el producte», assenyala el Bola, haurem de «xapar el negoci», condemnant així milers de venedors i de distribuïdors a caure en mans de companyies com Cabify o Globo, que qualifica com a «depredadores». «Hi ha gent que ha fet una inversió forta amb un BMW o amb un Mercedes, per millorar la logística, i s’ha quedat amb el cul a l’aire», diu el Bola.


La venda i distribució de substàncies ja va patir un fort colp amb la mort de Maradona que ara s’ha accentuat amb la detenció d’Amargo, «i no està el forn per a bollos» comenta el Bola. I és per esta raó que el sector demana una intervenció ràpida de l’estat per facilitar la importació, ja que el col·lectiu no es pot permetre l’enxampada d’altre carregament important de contenidors de Colombia. «I este és un problema que afecta una gran part de la societat, i que ja opta per anar a Brussel·les, a assortir les festes dels eurodiputats hongaresos per buscar-se la vida», diu el Bola.


Notícia d’agència