divendres, 13 de març del 2020

SALVAR MADRID; ESCAMPAR EL FEM


Resultat d'imatges per a "Madrid"
Si hi ha algú realment capacitat per iniciar alguna teoria conspiradora, eixe soc jo! Així que ací teniu el millor exemple; eixe que referma això que acabe d’escriure.
Quan venia de la faena, ja de nit, vaig escoltar a la ràdio dos persones que parlaven sobre el discurs del presidente. Vaig parar atenció i em vaig adonar que es tractava de dos especialistes en comunicació política i allò que feien era una anàlisi de les coses que havia dit Pedro Sánchez i de com les havia dites. Com és normal, l’un i l’altre discrepaven en la forma i en el contingut.
Realment, la conversa –o el debat— no em va interessar gens, però em va captar l’atenció el paral·lelisme que hi feien amb el discurs de Macron. El président français va parlar com un heroi que havia de salvar la France de l’assetjament viral. Les decisions les prenia perquè era el seu cap i ell sabia això que convenia en cada moment. Macron era qui decidia i, la resta, obeïa: era el líder i en volia traure partit, o patir-ne les conseqüències, de la gestió.
Sánchez, però, es va escudar en experts, directrius europees, sanitaris, governs autonòmics, etc., per avalar la seua gestió. Em feia mala olor, eixe argument... Eixe mateix matí, havia escoltat l’alcaldessa de Gandia que deia que no hi havia cap cas de Coronavirus a la Safor. Quan vaig posar gasoil, vaig parlar amb la persona que me’l ficava sobre el tema –el va traure ell— i em va dir: «Ja voràs com està el dissabte la platja de Gandia: plena de madrileños infectats!».
La teoria conspiradora, per tant, tracta de com el feble discurs de Pedro Sánchez amagava una mala gestió intencionada de la malaltia a Madrid, que és el major focus d’infecció de tot l’Estat. I ells ho saben... I ells han incentivat un centrifugat de les persones malaltes des del centre cap a la perifèria amb la intenció de descongestionar la malmesa sanitat madrileña per repartir els seus infectats arreu del territori, sense tindre en compte la situació d’eixa perifèria, ja castigada per un dolent finançament.
El lideratge, si haguera existit, l’hauria venut en el mateix discurs per eixir-ne reforçat com a líder. La mala intenció que hi vaig detectar en la comparació entre el discurs i els fets, com que li pot amargar el futur, l’ha amagada entre recomanacions, directrius i experts: eixa és la diferència entre Macron i Sánchez. Au, ja teniu la conspiració!
Salvador Sendra