dilluns, 2 de març del 2020

TERUEL NO EXISTE


Resultat d'imatges per a "teruel existe"
… ni existirà, almenys de moment. Enganyar els votants, molts d'ells necessitats de dogmes, és una postura política del tot inadequada, però que cadascú carregue la seua consciència. Ara, més prompte que tard, s'aprovaran els Presupuestos Generales del Estado i els pobres i les pobres de Teruel rebran el resultat de la seua mediocritat negociadora: molleriques.

Teruel només es pot activar d'una manera, si ens referim a la política: com a alternativa i oposició a Zaragoza. I supose que la resta de territoris despoblats, també. Però açò només es pot aconseguir de dos maneres, i una és la de reforçar el poder local, que du associat el provincial. La resta de propostes són falses o mitges veritats. Tot allò autonòmic se centralitza a les capitals i León ja se n'ha adonat. Ells han optat per la segona opció, que és la segregació. Ara bé, quan em referisc a reforçar allò local, he de remarcar que la província es gestiona amb la mateixa llei local. Les mancomunitats són per als romàntics i au, ja que només poden gestionar competències delegades des dels municipis, o siga, que la mateixa llei val per a tots! Si no es tenen les competències, com s'hi poden delegar?

L'única negociació que cap és sobre quan es derogarà la llei eixa de sostenibilitat de les entitats locals, que lliga els ajuntaments i les diputacions, alhora que reforça les autonomies, o siga, que centralitza més encara.

Mai s'ha tingut una oportunitat com esta i mai hi ha hagut tanta mediocritat negociadora. Teruel, ni existix ni existirà. De León, ja en parlarem -o n'escriurem.


Salvador Sendra