divendres, 6 de setembre del 2019

LA BOLA DE CRISTALL DIU QUE HI HARUÀ ELECCIONS


Resultat d'imatges de Merlin excalibur
Resulta interessant comprovar que te’n vas de vacances i, quan tornes, tot roman igual que t’ho has deixat: la casa, el cotxe, les penúries econòmiques, els governs... I ací és on tot resulta més graciós, perquè la formació del gobierno està com estava, tot i que els gobernantesdiguen que no n’han tingut, de vacances, i que han estat treballant tot l’estiu.

Quan connectes la ràdio, unstertulianos –i unestertulianas— que tant saben de tot, diuen que hi haurà eleccions, però els altres, també de la mateixa professió, diuen que no n’hi haurà, perquè s’arribarà a un acord en què el PSOE sodomitzarà Podemas –això sí, amb vaselina. El meu punt de vista és del tot racional, i càndid, perquè he estat desconnectat durant un mes. A més, l’objecte infal·lible que aporta la nitidesa necessària per a qualsevol anàlisi és la bola de cristall, i li he tret la pols només he arribat. Com a apunt final a la reflexió sobre tertulianos/as, he de dir que viuen d’això perquè la seua opinió és messiànica, apocalíptica i, normalment, treballen a sou.

Hi haurà eleccions! Ho afirme amb tota la rotunditat perquè no hi ha altra solució. Hi haurà eleccions si no s’aconseguix formar l’esperat gobierno i hi haurà eleccions si se n’aconseguix formar. En el primer cas, és del tot evident perquè hi hauria l’obligació legal de fer-ho. I, en el segon cas, i pensant que hi haja una majoria suficient per iniciar la legislatura, és perquè esta durarà quatre dies.

Si no hi ha un gobierno de coalició, ben pactat i segellat, les possibilitats que allò que isca de la negociació dure més d’un any i mig són ben poques, perquè tots, i totes, estaran pendents de les estadístiques, i un gobierno necessita d’unpresupuesto per a tirar endavant, i no sols d’una negociació per a la seua formació. Si el PSOE intenta derrotar els seus socis en la composició de l’ejecutivo, els socis no li ho perdonaran en la tramitació dels comptes, i exigiran més pressupost per a unes partides concretes.

La bola de cristall, tot i que no encerta a dir si seran ara o d’ací un anyet, ho deixa clar: hi haurà eleccions en breu. I l’assessor del PSOE, que es desviu controlant estadístiques, sap que amb la presentació dels presupuestoscontrolarà l’agenda i el calendari.


El mag Merlí