dimarts, 24 de setembre del 2019

QUI VA CONSTRUIR LES PIRÀMIDES D’EGIPTE?

Resultat d'imatges de pirámides egipto
Abans d’endinsar-nos en qüestions sobre la vida en el més enllà o en altres sobre si l’autoria de les piràmides d’Egipte és d’éssers d’altres planetes, crec que hi ha una més mundanal, però que potser tindrà moltes interpretacions, tot i que per a mi només hi ha una resposta: a què s’ha dedicat Baldoví les darreres legislatures? La resposta ja me la sé, tot i que intentaré escriure-la de manera didàctica perquè ho pugueu recordar bé: no ha fet res de trellat!

Quan eres la vedette de les televisions españolas, de les més descaradament intencionades, alguna cosa no funciona bé. A més, quan els madrileños t’aplaudixen o et peguen palmadetes a l’esquena, és el moment just de reconsiderar-se l’estratègia política. Finalment, el pitjor insult que pot rebre un senyor és que li diguen buen chico, o que tan sols s’ho pensen... I tot açò ha passat i està passant, tot i que espere que no es repetisca –Mónica, pren nota!

Els grans èxits de Baldoví es poden enumerar breument. En primer lloc, s’ha de dir que, usant una acurada estratègia política, va passar de tindre quatre diputats a quedar-se amb un. Ara bé, si açò ja és motiu suficient per premiar-lo, altra cosa ben important ha sigut la incapacitat de crear un grup propi quan es va presentar conjuntament amb Podemos, tot i que els seus afiliats i simpatitzants rebutjaven la coalició. Després de fer fora Mariano, amb la moció de censura, no ha aconseguit que canvie el sistema de finançament autonòmic, ni que s’allibere l’AP7 com li requeria el seu votant. Tampoc ha pactat cap millora important i creïble de les infraestructures ferroviàries alacantines i valencianes. I ja per acabar, no ha pesat ni una quarta en cap procés negociador seriós. Ací ho deixe per no escalfar-me massa si entre en el tema de les tarongetes...

Ara bé, va tindre el seu minut de glòria quan li va agarrar un mareig al Congreso i don Mariano li va preguntar si es trobava bé i tot això, cosa que ens fa qüestionar fins i tot la seua capacitat física, una volta analitzada la intel·lectual-política. Hi ha vida més enllà del nostre planeta? Qui va construir les piràmides d’Egipte? Ara és el moment de parlar-ne: algun promotor del més enllà va invertir en uns solars del Nil.


Salvador Sendra