dilluns, 30 de novembre del 2020

EL MANTRA

 

Els gobiernos españoles, capficats com estan en un ridícul debat fiscal, repetixen els mantres que han escoltat en eixos congressos a què acudixen polítics i que minimitzen fins a la ridícula essència idees que podrien ser interessants en el context en què es van proposar, però no en altre. Els impostos en són un, de debat, on ningú no va més enllà del mantra: ara els toca als lliberals.


Madrid vol abaixar impostos perquè, així, s’hi instal·laran les empreses que aportaran treball i riquesa al territori. Si els impostos són més baixos, es crearan més empreses. Com més empreses es creen, tot i que paguen menys impostos, se’n recaptaran més... I, així, podria seguir dient ximpleries fins a l’infinit. El resultat es diu privatització i concerts.


Abengoa se’n vol anar de Sevilla, feu del PP des de fa anys, i ara recolzat per la Junta, on també hi mana, perquè diu que no rep els crèdits que necessita per continuar la seua tasca. Se suposa que dit finançament s’ha d’aportar per les línies de crèdit de la Junta, però no els arriba. Per això, ha pensat d’anar-se’n, però, on s’hi vol instal·lar? Està pensant de fer-ho a València, una ciutat governada per rojos i en una autonomia bolivariana, si fa no fa com Venezuela.


Madrid hauria de ser el seu indret ideal, perquè s’abaixen impostos i bla, bla, bla... El Sabadell (banc) també s’hi hi hauria d’haver instal·lat perquè els impostos són baixos i bla, bla, bla... Però ni l’una ni l’altre han optat per les bondats impositives; i estic escrivint sobre fets de l’última setmana! Sembla que no són intel·ligents i que ells mateixos busquen perdre beneficis fiscals, perquè a Madrid tot funciona millor que a les autonomies bolivarianes, o que ningú no els ha ensenyat el mantra...


Però, per què es poden abaixar els impostos a Madrid i no als altres indrets? Fàcil! Les seues infraestructures les paguem entre totes i tots, mentre que ells no paguen les nostres. Per explicar-me: hi ha una cosa que es diu l’España radial, i tal –tots els camins duen al Congreso, al Senado, a la Zarzuela i a la Puerta del Sol. Mireu el mapa i ho entendreu, si en teniu algun dubte. Per a ells, fer una carretera és fer una eixida de l’autovia, mentre que per a nosaltres és anar des de Pego fins a Beniaia, passant per Ebo. Abengoa sabrà que Murcia también existe? Perquè deu tindre uns impostos que faran riure i de segur que ayudan a las empresas que lo necesitan.


Salvador Sendra