dilluns, 1 de març del 2021

JUAN CARLOS HAURIA DE CANVIAR DE RESIDÈNCIA

 

Quatre milions d’Euros són poca broma, i això que crec recordar que ja hi va haver el pagament de més de sis-cents mil fa uns mesos. L’Estat ens unfla a impostos!, deu pensar ara que hauria de pagar-ne alguns perquè no va calcular bé el pas a emèrit: emèrit no equival a hermètic, però ningú no li va explicar bé això.


El problema del monarca és la residència perquè un tal Cristóbal Montoro va encetar una llei en què una part dels diners de qualsevol persona que estiga empadronada a España ha de tributar a Hacienda, concretament del dènou al vint-i-quatre per cent del rendiment del capital declarat en altres llocs; però parle de memòria perquè ja fa un temps d’açò i no he revisat la Llei.


Si és com explique en el paràgraf anterior, o si és un percentatge semblant, eixos més de cinc milions encara són menys broma, perquè resulten del muntant total del capital, que si he entés bé, procedix d’una donació, o de vàries. Declaració a Suïssa o declaració a España? Declaració a España perquè hi passa més de la meitat de l’any; tampoc sé si pot desgravar la totalitat dels diners cobrats per la gestió bancària sobre el percentatge de l‘IRPF. Atenció perquè el muntant del capital total pot ser ben gros.


Ara bé, ací a este blog estem per ajudar, i així ho hem de fer. Juan Carlos hauria d’haver-se empadronat en un altre lloc, com Suïssa, per exemple. Una persona amb dinerets pot fer-ho si s’adequa a un parell de punts, que es poden quedar en un sol requisit: comprar un immoble car i instal·lar-s’hi (supose que empadronant-se n’hi ha prou). El segon punt podria estar lligat al temps que ha de viure en el lloc d’acollida, o en de la tributació, però això es podrà arreglar...


Però, si tot açò es va improvisar des de la seua renúncia, haguera pogut dir això que ha dit ara: que li han deixat els dinerets i que els ha de tornar. Aleshores, ja deixa de ser una donació –ara no se li podrà cobrar res per eixos quasi cinc milions que li han deixat els amics perquè pague els deutes, atenció!


Una volta fets els tràmits, ací la gent protestaria basant-se en la causa moral perquè l’home renuncia, en part, a la seua nacionalidad, però això és pecata minuta si es compara amb el nivell de llibertat que s’assolix i amb el simple fet de no haver de donar explicacions a Hacienda de les seues cosetes. Supose que esta possibilitat la deu tindre a l’Aràbia i per això s’hi ha instal·lat. Feu atenció i que no vos passe a vosaltres.



Salvador Sendra