divendres, 10 d’abril del 2020

LA TOTAL INCERTESA


El correo electrónico para denunciar las estafas que surgen con el ...
Crec, sincerament, que ni en el millor dels casos, qualsevol govern haguera pensat que tenia un poder quasi absolut sobre la població. A més, si em referisc a governs, voldria deixar de banda l’español, ja que vivim en un indret que mai no s’ha caracteritzat per defensar drets ni ordres; millor si mirem França, per exemple, o els Estats Units.

Ho veig i no m’ho crec! Una població com la francesa, o l’americana del nord, tan posada a la llibertat i que romanga a casa sense més, i que confie en l’exemple i l’actuació xinesa per enfrontar-se al Coronavirus, em preocupa més que el mateix coronavirus. I les seues llibertats? I els drets que tant els han costat d’assolir? Sembla que tot és temporal, però...

Ja sé que torne i retorne al mateix tema, però em resulta imprescindible. Ací, per exemple, hem arribat a un punt en què tots i totes som culpables si no demostrem la innocència. Ixes a comprar i eres culpable si no pots argüir que allò que dus a la barxa és de primera necessitat (http://rabosa-diblogacions.blogspot.com/2020/04/primera-necessitat.html); i t’ho revisarà un agent de l’autoritat a qui han atorgat uns poders que, en el fons, són de jutge subjectiu (https://boe.es/boe/dias/2020/03/14/pdfs/BOE-A-2020-3692.pdf), i amb un fenomenal Graduado Escolar com a referència d’intel·ligència potencial i de saviesa.

Si et mous amb cotxe, i vius al poble que siga, hauràs d’argumentar si dit desplaçament és correcte i, a més, que el lloc on t’adreces, o d’on ixes, és la teua residència real. Si no hi estàs empadronat, ves ideant com convéncer un jutge-botxí a qui hauràs d’aportar tota mena d’informació –jo de vosaltres duria fins i tot la còpia compulsada de l’escriptura de compra: mai se sap— i que, si més no, et jutjarà en uns minuts: la denúncia, la tornada o la continuació de l’activitat, supose que dependrà d’algun protocol, però del tot desconegut per a la persona jutjada, potser redactat en un alfabet ciríl·lic, i només intel·ligible per als iniciats agentes.

Jo no sé vosaltres, però jo, amb tot això de l’estado de alerta, comence a tornar-me desconfiat. Està bé haver mort Rousseau (http://rabosa-diblogacions.blogspot.com/2020/03/matar-rousseau.html), que carreguem amb el pecat de Madrid (http://rabosa-diblogacions.blogspot.com/2020/03/salvar-madrid-escampar-el-fem.html), o que sobre la nostra consciència hi haja el pes de la mort del proïsme, perquè tots i totes som homicides, i donicides, en potència, quant a transmissors del virus, pel simple fet d’eixir de casa, però, i això dels jutges?, això qui ho jutja?

Salvador Sendra